Dalilla Hermans & Jozefien Daelemans

Heb jij dat ook?! Keihard

Ons stopwoordje, onze eerste reactie, nu ook onze podcast.

Wij zijn Jozefien Daelemans en Dalilla Hermans. Allebei schrijver en columnist. Allebei moeder en partner. Allebei grieten uit de Kempen die graag en veel leren, lezen en de wereld om ons heen proberen te begrijpen. En daar dan met elkaar over praten.

We maakten samen al heel wat mee, voor en achter de schermen van de media, door ons activisme en in onze vriendschap. Onze podcast KEIHARD, is een serie gesprekken. Waarin we doen wat we zo graag doen, keihard praten over wat ons bezighoudt. Zonder schaamte. Ongefilterd.

Over ons

 • Dalilla Hermans

  Ik ben schrijver, theatermaker en columnist. Ik werd in 2014 bekend met een open brief waarin ik racisme aankaartte.

  Daarop werd ik redacteur bij Charlie Magazine en nam ik deel aan verschillende tv-programma’s. In 2017 verscheen mijn autobiografie ‘Brief aan Cooper en de wereld.’ Met ilustrator Fatinha Ramos maakte ik in 2018 kinderboek ‘Brown Girl Magic’, in 2019 volgde de psychologische thriller ‘Black-Out’ en werd ik vaste columnist bij de Standaard.

  In 2020 publiceerde ik ‘Het laatste wat ik nog wil zeggen over racisme’ en stelde ik de bundel ‘Afrolit’ samen met Ebissé Rouw. In datzelfde jaar schreef en regisseerde ik het theaterstuk “her(e)” dat in première ging bij NT Gent

  www.dalillahermans.com

 • Jozefien Daelemans

  Als hoofdredacteur van Charlie Magazine zette ik vijf jaar lang maatschappelijk relevante thema’s op de kaart. Onze redactie bepaalde meermaals het gesprek van de dag op gebied van gendergelijkheid, racisme, #MeToo, mentale gezondheid en internetcultuur.

  In 2019 schreef ik het boek ‘De naakte waarheid, body bullshit ont(k)leed’, over de absurde regeltjes waar mensen met een vrouwenlichaam tegenaan lopen.

  In 2020 en 2021 werkte ik als redacteur aan Het Nieuwe Normaal, een online talkshow met Jaouad Alloul en was ik vaste columnist bij De Standaard. Vandaag ben coördinator Talentontwikkeling bij deBuren, een Vlaams-Nederlands huis voor cultuur & debat en freelance schrijver en mediamaker.

  www.jozefiendaelemans.be

Credits

KEIHARD is onze podcast, we laten ons ervoor begeleiden door podcastagentschap UITGESPROKEN. Ella Van Eynde zorgt voor de productie. Wouter Van Driessche is onze coach en ons klankbord.

uitgesproken@mediahuis.be

Muziek

Drums Willem Blontrock

Piano & sounddesign Pieter Santens

Grafisch ontwerp

Birdseye design